Бициклистичка кацига избјегава неспоразум

- Dec 04, 2017 -

Данас смо сакупили неке од најчешћих грешака у бициклистичкој кациги , сви морамо да видимо да ли постоји трик?


Мит # 1: Што је шлем боље упадљив


Релативно говорећи, кацига је што је могуће светлија, али што је лакши јахачки шлем, то ће мање шансе да прође национални стандард за испитивање сигурности, што ће бити већа релативна цијена.

Због тога, премиса одабраних кацига мора проћи националне стандарде за испитивање сертификације сигурности, укупну тежину од око 260 г, чак и ако дуго растојање неће учинити да се осећате уморно, тако да не морате бити превише забринути због индекса тежине кациге. Осим ако ниси за трку за бицикл. Да смањите тежину.


Мит # 2: Што је већа рупа за шлем или више ваздуха


Бреастабилност је кључ за ваш шлем и осигурава суву главу док возите на великим раздаљинама.

Већи или већи отвори у шлему, већи је проток ваздуха око главе.

Међутим, имајте на уму да су више или већи отвори у шлему, то је више глава изложена и стога се степен заштите смањује у складу с тим.


Мит # 3: копча и повући појас, не може приуштити одређену количину силе


Можемо знати само да возимо шлемом да урадимо неки ударни тест, али и копчемо и повуцимо траку да извршимо одговарајући тест затезања, ако не кроз одговарајући тест затезања, не може се користити у шлему.

Дакле, квалификовани шлем за вожњу, мала копча и повући појас, морају проћи одговарајући тест, може се сматрати правим шлемом у складу са националним стандардима за испитивање безбедности.


Мит # 4: сломљена или пропуштена кацига


Ако се подијелите, немојте користити, носите само срце удобности, нема пуно практичне употребе, ако мали ударац није важан, али након пада, снаге, не мора нужно играти заштитну улогу.

Не потцењујте пукотину, било је у физичкој структури кациге да бисте променили силу и силе ефекте.

Возачи треба да мењају свој шлем за вожњу сваке три године, без обзира да ли су падали или срушили.

Јер, иако кацига није погођена, али изложеност сунцу и ерозија зноја ће учинити да кацига и неки додатни прибор старају, чиме се смањује фактор сигурности, оштетите заштиту шлемова.


Мит # 5: Ношење кациге није везано

Отклањање челичне чељусти може се осећати угодније, али ако је глава погођена, лако ће летети и природно неће бити заштитна.

Због тога, да бисте играли заштитну улогу кациге, у сваком тренутку носите кацига за кацигу за кацигу.


Мит # 6: носите превелику или уску кацигу


Ако кацига није одговарајуће величине, не може заштитити главу коју ударите.

Да бисте утврдили тачну величину кациге, прво измерите највећи део главе, обично 1 цм изнад обрва, и купите кацигу према овом мерењу.

Можете купити само релативно одговарајућу величину, а затим помоћу дугмета за промјену величине прилагодити се величини.

Након што носите кацигу, кацига са једне стране на другу страну, од предње стране до леђа, осећа се пријатно носити, ако је превише лабаво или сувише чврста, морате наставити да се прилагођава или замењује.


Мит # 7: Користите сиромашни кацига


Производња кациге је строги технички стандард, лоши шлемови често не успијевају доћи до стандардне сигурносне несреће, бити опасан.

Можда су многи возачи не знају како да знају заштитну кацигу коју су купили, није сигурна, заправо, једноставно из кациге је постављен стандардом ЦЕ сертификат не може утврдити да ли је кацига сигурна, такође морате имати одговарајући тест извештаја и сертификата.

Потврда ЦЕ ознаке је за одређену сертификацију производа, фокусирајући се на сигурносне карактеристике производа.

Одражава усклађеност производа са захтевима јавне сигурности, здравља, животне средине и личне сигурности.


Мит 8: носи погрешну позицију


Најефикаснији положај кациге који треба носити требају одржавати ниво кациге и главе, ивица шлема требала би бити око 1 цм изнад обрва.

Ако нисте у том положају, потврдите величину кациге одговарајуће, а затим подесите регулатор и дугме како бисте били сигурни да је кацига у правилном положају.


Мит # 9: Лаце лоосе

Лоосе везице омогућавају да се кацига помери у било ком тренутку и да изазове секундарни судар када се глава удари и заштита се смањује.

Дакле, потребно је да подесите дужину фиока тако да се растојање између фиоке и браде (од микро-постројења за ињектирање) може прилагодити размаку између прстију како би се максимално повећала ефикасна сигурност кациге.


Мит # 10: шлем за вожњу након употребе случајно стављен

После сваке употребе шлема за јахање, поставите на хладно и проветравано место, избегавајте високу температуру или дугорочну изложеност сунцу.


Структурна и материјална наука о шлемовима има ефекат дисперзирања и ублажавања спољне ударне силе, тако да крхка, али најважнија глава може бити директно погођена.


  • Мала урбана бицикла
  • МЈ-902 МТБ сијалица са задњим светлима, ЛЕД фарови и таиллигхт комбо
  • Еагле 600 Топ Ратед Барке за ЛЕД светло за пуњење УСБ, бициклистичке светиљке за вожњу бицикла
  • МЈ-898 Бике Хелмет са уграђеним ЛЕД позадинским осветљењем за бициклисте на цестама
  • МЈ-898 МТБ бициклистичка кацига са ЛЕД светлима и интелигентним сигурносним свјетлом
  • МЈ-6015 носач прстена О-прстена, додатна опрема за Магицсхине предње светло предње светло

Srodni proizvodi